keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Massaruokaa - Polymer clay food

Olen tässä pitkän ajan kuluessa saanut aikaiseksi Fimo-massasta jotain muutakin kuin nuken ja ruukkuja. Nämä ovat vielä ensimmäisiä yritelmiä, enkä ole kaikkiin ollenkaan tyytyväinen. Saavat kuitenkin kelvata siihen asti, että teen parempia. Porkkanat kuitenkin onnistuivat mielestäni hyvin.

During a long time I have managed to make also other things out of Fimo than just the doll and flower pots. These are just my first tryouts, and I'm not happy with some of them. But they will have to do until I make better ones. I think the carrots turned out OK, though.



Olen tyytyväinen kokonaisiin omenoihini, mutta en noihin pilkottuihin. Kuori on liian paksu, ja kun karoja yritti veistää, massa lytistyi väkisinkin, vaikka laitoinkin omenat ensin jääkaappiin. Käytin näihin Fimo Softia. Ensi kerralla taidan käyttää Fimo Classicia, joka on ilmeisesti jämäkämpää.

I'm happy with the whole apples, but not the sliced ones. The skin is too thick, and when i tried to carve the cores, the clay was squashed even though I put the apples in the fridge first. I used Fimo Soft to make these. Next time I think I'll use Fimo Classic that's apparently firmer.

Nämä tarvitsevat vielä kiiltolakkaa.
These still need gloss varnish.



Tämän kakkupalan päällä oleva valmiista massatangosta leikattu mansikka näyttää luonnottoman suurelta. Pitää ehkä joskus kokeilla itse tehdä pienempää mallia.

The strawberry  on top of this piece of cake is from a bought cane and it look unnaturally large. Maybe I should try to make smaller ones sometime in the future.


Sain kerhossa Piikolta lainaksi Fiskarsin kuviorei'itintä, jolla tein nämä piparit. Vinkin näihin olen saanut Maria Malmströmin blogista.

At the club meeting Piikko loaned me a Fiskars flower hand punch, that I have used to make these gingerbread cookies. I got the tip on how to make these from Maria Malmström's blog.


Tässä se työkalu.
Here's the punch.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti