lauantai 8. joulukuuta 2012

Nojatuolin valmistus

Seuraavana huonekaluna aloin tehdä samaisesta Freida Greyn kirjasta nojatuolia. Tuolin runko on balsaa. Käytin balsaa ensimmäistä kertaa, ja se oli kyllä mukavaa työstettävää. Pyöreät kulmat luonnistuivat suhteellisen vaivattomasti. En ihan noudattanut kirjan ohjeita, sillä halusin tuolille puuhelmistä jalat. Laskin, että tuolista olisi tullut niiden kanssa liian korkea, joten en liimannutkaan kahta 10 millin paksuista palaa yhteen pohjaa varten, vaan yhden 10-millisen ja yhden 5-millisen palan. Se tietysti vaati sitten sivu- ja takapalojenkin lyhentämistä. Puuhelmien korkeus on noin 1,1 senttiä, ja ne ovat siitä Hobby Pointista ostamastani helmilajitelmasta. Ruusukankaan olen ostanut Sinellistä. Pehmusteena on 2 sentin paksuista maton muodossa olevaa levyvanua, jonka olen ostanut vuosia sitten toiseen tarkoitukseen Eurokankaasta.

Luulen, että näitä tuoleja tulee vain tämä yksi ja että se sijoitetaan makuuhuoneeseen. Tuota samasta kankaasta teen ehkä makuuhuoneen verhot. Olohuoneen sohvakaluston aion tehdä Freida Greyn toisesta tuoliohjeesta ja ruskeasta samettikankaasta, mutta siitä lisää sitten, kun sen aika tulee.

Tässä varmaan käy niin, että tämän blogin lukijat tulevat näkemään ainakin puolet Freida Greyn kirjan huonekaluista minun tekeminäni. =)

Istuimen päällimmäinen puupalikka on istuintyyny.

 Aloin tekemään tuolia ohjeen mukaan, ja siinä vaiheessa, kun olin liimannut käsinojien kankaat paikoilleen, huomasin, että olisi ollut järkevämpi tehdä asiat toisessa järjestyksessä. Muutenkin ohjeesta puuttui kokonaan tuon käsinojien välisen etuosan peittäminen kankaalla.Vaikeimmat osuudet koko tuolin teossa olivat käsinojien pehmustettujen päällisten ja istuintyynyn kasaaminen ja liimaminen. Tuossa käsinojasuikaleessa piti käyttää puristimia apuna ja edetä liimaten vähän kerrallaan, muuten ei onnistunut. Itse suikaleen paikalleen liimaus oli kyllä helppoa. Istuintyynyn ongelma oli taas se, että en meinannut saada taiteltua etureunan kulmista tasaisen ja siistin näköisiä. Kyllä se kuitenkin lopulta onnistui, kun olin pyöritellyt sitä tyynyä kädessäni yli puoli tuntia.

Käsinoja lähikuvassa.

Alla olevassa kuvassa näkyy, ettei tuolin yläosakaan aivan tasainen ole, vaan kangas on mennyt hieman ryttyyn johtuen yläosan kaarevasta muodosta. Se jotenkin korostuu näissä kuvissa, eikä näy noin selvästi oikeasti.Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen tekemäni verhoiltu huonekalu, joten olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.


Kankaan väri salaman kanssa.

Ja ilman salamaa keinovalossa.

Vielä lopuksi pieni arvostelu Hobby Pointin puuhelmilajitelmasta. Pussissa oli monia tuolin jaloiksi sopivia helmiä neljässä eri värissä, mikä oli hyvä juttu. Valitettavasti joitain helmiä oli pussissa vain kolme kappaletta, kun niitä tarvitsisi tietenkin neljä. Pussissa oli myös muutamia helmiä, joilla ei tee oikeastaan mitään, koska ne ovat niin epämuodostuneita. Laatu ei muitenkaan ollut ihan tasaista. Riippuu tietenkin käyttötarkoituksesta, onko se niin tarkkaa. Luulen kyllä, että löydän monille pussin helmille jotain käyttöä.


1 kommentti: