maanantai 3. joulukuuta 2012

Ensimmäinen huonekaluyritelmä

No niin, nyt otin ne tilaamani lehmuslevyt käyttöön ja aloin tehdä ensimmäistä huonekalua nukkekotiini. Valitsin yöpöydän Freida Greyn Dolls' House Furniture -kirjasta, josta kuva alla. Laatikot ovat avautuvia.

Ei muuten ollut ihan niin yksinkertaista kuin luulin. Ensinnäkin 10 senttiä leveä puulevy ei mahtunut jiirilaattikkoon, joten hinkkasin levyä poikki mattopuukolla viivoitin apunani. 1,5 millin levy menikin helposti poikki, Toisin oli 3 millin levyn laita. Sitä sai tosissaan painaa ja vetää monta kertaa, kun leikkasi puunsyiden vastaisesti. Onneksi sain osan paloista leikattua jiirissäkin, kun olin ensin leikannut mattopuukolla muutamia paloja reunoilta pois. Meidän jiirisaha on tosin niin isohampainen, että käytin rautasahaa. (Pitää kyllä ostaa parempia välineitä.)

Joka tapauksessa sain palaset leikattua irti, mutta eivät ne kyllä suoria ole. Niitä kun piti vähän hioakin, niin reunat pyöristyivät jonkin verran. Sain pöydän joka tapauksessa kasaan. Eivät ole ihan suoria kaikki liimauspinnatkaan, mutta jospa maali peittäisi ne pienet kolot. Nupit katkaisin värikkäistä nuppineuloista, niin että jätin pallukan taakse pari milliä sitä neulaa. Sen sitten työnsin ihan käsin laatikon 1,5 millin paksuisen peitelevyn läpi ennen liimausta. Nupit pitää vielä tosin irrottaa ennen maalausta, mutta nyt ne ovatkin vielä kiinni ilman liimaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti