sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Ensimmäinen ovi

Ostin ovia varten Minimaailmasta 3mm puulevyä, jota käytin oven pohjana. Sen päälle liimasin Minimum Worldista tilaamaani 1,5 millin paksuista ja 12 milliä leveää lehmusrimaa koristeiksi. Oven maalasin Plus Colorin värillä Off White.Ovenkahvoihin otin idean tästä blogista: http://minimirka.vuodatus.net/blog/3195992. Tein kahvat Fimosta 0,9 millin Pislan rautalangan päälle. Maalasin ne sitten Plus Colorin värillä Silver. En muistanut kahvoja tehdessäni tuon blogin neuvoa, että kannattaa pitää se rautalanka pitkänä maalatessakin. Leikkasin pätkät heti oikean pituisiksi, joten niiden maalaaminen oli aika vaikeaa. Ovea vasten olevan pyörylän tein rei'ittimellä kartongista. Samasta kartongista leikkasin myös oven sivussa olevan rintalevyn.


 


Saranoiksi ostin alunperin Minimaailmasta pieniä saranoita. Kun mallailin niitä oviin, päätin etten käytäkään niitä. Avaamassani paketissa oli yksi sarana, joka ei edes toiminut kunnolla, vaan oli hirveän tiukka. Toinen ongelma niissä oli, että niiden kiinnittämiseen tarkoitetut ruuvit olisivat jääneet liian koholle, niin ettei sarana olisi mennyt kunnolla kiinni. Onneksi olin ostanut etukäteen kokeilumielessä yhden parin Pislan valmistamia messinginvärisiä lipassaranoita. Ne olivat juuri sitä, mitä tarvitsin. Ne toimivat oikein ja niiden kiinnitys tapahtuu pienillä nauloilla, jotka eivät jää juuri lainkaan koholle. Ostin nuo saranat itse Jyväskylästä Jyskän Varastomyymälästä, mutta niitä luultavasti myydään esim. K-Raudassa, Kodin Terrassa ja vastaavissa paikoissa. Aika kalliita ne tosin ovat. Yksi pari maksoi muistaakseni 3,95 euroa, ja minulla kun ovia on 6, niin ei ihan halvaksi tullut.

Tässä lipassaranoiden pussi.


Sarana paikoillaan. Liian suuri saranankolo vaatii vielä maalia.Tässä vielä kuvia ovesta paikoillaan.Jostain syystä ovi ei saranoinnin jälkeen mene ihan kunnolla kiinni, eikä me avomieheni kanssa keksitty sille oikein syytä. Se voi osittain johtua siitä, että seinä on itse asiassa hieman kiero. Katsotaan miten käy, kun talo on kasassa ja seinä on pakotettu suoraksi. Talo itse asiassa pitäisi saada kasaan ennen synttäreitäni, jotka ovat 18. päivä. Vanhempani ovat tulossa yökylään, ja pitäisi saada vierashuone siivottua. Nyt siellä on nukkekodin osat ja rakennustarvikkeet levällään. Ennen kasausta pitäisi vielä tehdä 5 ovea ja ovien karmit.


3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä! Mullakin on ollut oviprojekti suunnitteluvaiheessa jo jonkin aikaa.
  Taitaapa se ajattaa Varkkiin noita saranoita hommaamaan. Onneksi on työmatkan varella. :)
  -Hieno ovi!!! Loput ovethan valmistunee nyt sitten ihan sarjana rutiinilla...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Tulisikin ne kaikki loput sarjatyönä. Ikävä kyllä vain kaksi ovista tulee olemaan ihan samanlaisia. Ulko-ovenkaan teko ei hirveästi tuosta poikkea, mutta ulkoeteisen oveen tulee yläosaan ikkuna ja terassin ovesta tulee lasiovi. Laitan sitten kuvia niistä, kun valmistuvat.

  VastaaPoista
 3. Upea ovi tämäkin!! Ja hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista