tiistai 1. tammikuuta 2013

Tapetointia - Wallpapering

Ensin ajattelin tilata tapetit Minimum Worldista, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan tulostaa tapetit itse. Monet ovat käyttäneet Jennifer's Printables -sivustoa, ja sieltä minäkin tapetteja lähdin etsimään.

At first I thought I'd order wallpaper from Minimum World, but I eventually decided I wanted to print them myself. Many people have used Jennifer's Printables webpage, and I also tried to find something from there.

Ensimmäisestä sieltä löytämästäni tapetista kirjoitinkin. Tässä toinen sieltä keittiöön ottamani tapetti, jolle en tehnyt muuta kuin pienensin sitä 70 prosenttiin alkuperäisestä, koska kun tulostin alkuperäisen, se nätti liian pikselimäiseltä. Tämä tapetti löytyy kategoriasta Florals.

I already wrote about the first wallpaper that I found there. Here's another one from that site. I didn't change it any other way than reducing it to 70% of the the original size. I did that, because when I printed out the original, it looked pixelated. This wallpaper can be found under the category Florals.


Hain tapetteja netistä myös Googlen kuvahaulla. Kun laittaa hakusanoiksi "seamless pattern" tai "vector pattern", löytää kaikkea kivaa. Osa ihanista malleista ei kuitenkaan ole ilmaisia, vaan niistä on näkyvissä vain esikatselukuvat, jotka on sotkettu vesileimoilla ja viivoilla niin, ettei niitä voi käyttää. Netistä hakemani kuvat eivät tietenkään olleet missään tapettimuodossa, vaan monet olivat neliöitä. Kopioin siis kuvan Open Office Writeriin, ja siellä siirtelin montaa samaa kuvaa lomittain, niin että kuvio jatkui saumattomasti.

Huom. Jos haluat tehdä tämän kyseisessä ohjelmassa, se onnistuu vain jos teet näin: Klikkaa tiedostoon kopiomaasi kuvaa, niin yläpalkkiin ilmestyy sininen ankkurin kuva. Vie kohdistin sen päälle ja valitse "To Page". (En tiedä, mitä suomenkielisessä versiossa lukee. Se on kuitenkin se ylin vaihtoehto.) Sen jälkeen kuvia voi siirrellä toistensa päälle. Luulen kuitenkin, että homma hoituisi helpommin Wordilla, jos vain sellainen omalla koneella on.

Alla olevan kylpyhuoneen tapetin löysin tuolla kuvahaulla. Sen "värikoodi" Open Office Writerissa on: punainen 37%, vihreä 8% ja sininen -53%. Tässä linkki alkuperäiseen kuvaan:

http://vi.sualize.us/seamless_pattern_free_art_vector_inspiration_pattern_illustration_picture_8NzY.htmlTämän alla olevan makuuhuoneen tapetin löysin myös Googlen haulla. Värejä en muuttanut, mutta kirkkautta ja kontrastia muutin. Niiden "koodit" Open Office Writerissa ovat: kirkkaus -17% ja kontrasti 31%. Jouduin myös leikkelemään kuvaa. Jos klikkaatte linkkiä, huomaatte, että joka toinen kuvio on vääristynyt. Jouduin siis kuvankäsittelyohjelmalla leikkaamaan kuvasta kapean siivun ja kopioimaan sen monta kertaa Open Office Writeriin.

 http://r2krw9.deviantart.com/art/Teal-Gold-Damask-127156966Löysin myös erään kivan sivuston, josta löysin peräti neljä tapettia. Minun on nyt pakko laittaa siihen tällainen linkki. En nimittäin osaa käyttää tuota sivua. Jos menen siihen perussivulle, en löydä enää takaisin tuohon kuvahakuun. Tästä linkistä pääsee siis suoraan kuvahakuun. Siinä on nyt valmiina hakusanana "damask", mutta senhän voi vaihtaa ja etsiä jotain muuta.

http://www.popscreen.com/tagged/damask/images

Tuolta löysin tämän tapetin ullakolle hakusanoilla "damask wallpaper". Muutin tämänkin kirkkautta ja kontrastia. Niiden "koodit" ovat: kirkkaus 27% ja kontrasti 50%. Tätä kuvaa pienensin 60 prosenttiin alkuperäisestä.Samasta paikasta löytyivät myös seuraavat tapetit, joille en tehnyt mitään. Nämä löysin hakusanoilla "stripe wallpaper". Kaksi ensimmäistä näyttävät näköjään kuvissa aika samanvärisiltä, mutta oikeasti ero on suurempi.


Olohuoneen tapetti
Wallpaper for living room
Yläkerran työhuoneen tapetti
Wallpaper for upstairs
Eteisen tapetti
Wallpaper for foyer

Tapetoimiseen käytin Minimum Worldista tilaamaani seinään laitettavaa tapettiliisteriä. Kyllä homma silläkin hoitui, mutta oli kyllä hankalaa. Tuli aivan oikean seinän tapetointi mieleen, kun paperi venyi ja sitä piti silottaa todella kauan seinään kiinni. Se myös kuivui aika nopeasti ja sitä sai olla koko ajan lisäämässä. Kuitenkin, jos sitä laittoi liikaa, se jätti tahran paperiin. En kyllä suosittelisi sen avulla tapetointia taloon, joka on jo kasassa. Taidan muutenkin seuravalla kerralla tapetoidessa käyttää puikkoliimaa, jota jotkut ovat kuulemma käyttäneet.

Tässä vielä kuva kokonaisesta tapetoidusta sivuseinästä. Huom. Ikkunoiden pokat eivät ole tässä vielä kunnolla paikoillaan.Ja sama seinä ulkopuolelta valmiiden ikkunoiden kanssa. Peiterimalaudoitus ja nurkkalaudat puuttuvat vielä. Maali on Helmi-kalustemaalia, joka on sävytetty värillä Nuudeli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti